Как да изберем SUP – дъска

За да изберете подходящата за Вас SUP – дъска, трябва да си отговорите първо на няколко въпроса:

  • За какво ще използвам SUP?
  • Някой освен мен ще използва ли моята SUP – дъска?
  • Къде ще карам?
  • Имам ли къде да съхранявам дъската и как ще я транспортирам?
  • Какъв е моят бюджет?

След това трябва да изберете от съответната серия SUP, който има достатъчен обем/товароносимост, в съответствие с Вашето тегло.

Ако ще използвате SUP за забавление на цялото семейство, изберете такава дъска, която ще може да носи най-тежкия човек от семейството, евентуално + малко дете.

По-дълга дъска означава повече скорост и по-добър праволинеен ход, по-къса дъска означава повече маневреност. Бихте избрали къса дъска, ако желаете и да сърфирате по вълните.

По-широката дъска е по-стабилна.

Напоследък надуваемите дъски изместиха от пазара твърдите в най-широкия пазарен сегмент за общо приложение. Технологията напредна толкова, че те се надуват до степен, при която на практика са твърди и не се гънат и на вълните. Освен това се пренасят и съхраняват лесно. Обърнете внимание на особено популярните модели Beach V-kayak, които могат да се карат и като каяк и като SUP.

Ако имате високи изисквания за ефикасност, ще се спрете на твърда дъска. Все още надуваемите модели не могат да постигнат формата с внимание към всеки детайл и съответно поведението на вода на твърдите дъски. Твърдите дъски са по-скъпи. Ако държите на твърд модел и нямате къде да съхранявате дъската, Ви предлагаме склад (гардероб) за Вашата дъска в София. С индивидуален и денонощен достъп и SOT.

Преминете за избор към продуктовия каталог за SUP.

Петър Дойчинов