Технология и материали на каяк Zegul

лого Zegul

При производството на Zegul се използват най-новите и висококачествени материали и техники, измислени досега. Zegul е премиум линията каяци на Tahe Outdoors!

HDPE

полиетиленова конструкция на каяк Zegul
 1. Полиетилен с висока плътност
 2. Полиетиленова пяна
 3. Полиетилен със средна плътност

A-CORE:

Всички каяци с конструкция ZEGUL A-CORE са изградени с подсилващи пластове в областта на кила, които осигуряват устойчивост на драскотини и удари. Корпусът и палубата се съединяват, като се използва вътрешно съединяващи ленти и от фибростъкло и от арамид, а външно- от много здрава арамидна лента. Всички палуби са изградени в сандвич конструкция (налична при всички модели каяк Zegul).

A-core конструкция на каяк Zegul
 1. Мултиаксиално платно
 2. Сплетено платно от фибростъкло
 3. HD LRA – сърцевина
 4. Мултиаксиално платно
 5. Стъкломат
 6. ISO-NPG LSE гелкот

ROCK SOLID:

Zegul взеха добре познатите Arrow kayaks и разработиха и подобриха Rock Solid конструкцията им още повече. Заедно с Г-н Ilcus от Arrow kayaks, който беше част от екипа на R & D, внимателно бяха провери всички пластове и след обсъждане и тестване, беше взето решението да се добави още един слой от фибростъкло /Кевлар, което прави ламината още по-здрав и по-твърд.

Позиционирането на чистата ивица от Кевлар на кил е променено, за още по-добри резултати. Направени бяха и подобрения на повърхността на външната лента по протежение на кила за по-голяма гладкост и равномерност.

Rock solid конструкция на каяк Zegul
 1. Платно от фибростъкло и Кевлар
 2. Мултиаксиално платно
 3. Платно от фибростъкло и Кевлар
 4. SORIC – сърцевина (неплетен полиестерен материал с усточива на налягане хексагонална клетъчна структура)
 5. Платно от фибростъкло и Кевлар
 6. Мултиаксиално платно
 7. Платно от Кевлар
 8. Платно от фибростъкло и Кевлар
 9. ISO-NPG LSE гелкот

3D-C Core:

Каяците, построени по този начин, имат ясен карбонов финиш на корпуса, което изисква дългогодишен опит, за да се направи правилно. От сезон 2012 Tahe използват ново триизмерно въглеродно платно в тази конструкция, за още по-здрави и по-твърди каяци. В каяците ZEGUL 3D C-CORE се използва като ядро пълен пласт HD LRA.

Този метод на производство комбинира вакуумна инфузионна технология с високоефективни свойства на специална морска епоксидна смола и няколко вида карбонови фолиа, карбон / арамидни и мултиаксиални стъкломатни тъкани, за да създадат най-висококачествените карбонови каяци в индустрията. Тези каяци са дори още по-здрави от обикновените карбон / арамидни и карбонови каяци на пазара.

3DC-core конструкция на каяк Zegul
 1. Сплетено платно от карбон / арамид
 2. Мултиаксиално съшито платно от фибростъкло
 3. HD LRA – сърцевина
 4. Мултиаксиално съшито карбоново платно
 5. Сплетено карбоново платно (Twill)
 6. 3-D карбоново платно

FULL Carbon: Това е конструкцията с най-ниско тегло. Корпусите на каяците, произведени с този метод, завършват отвън с чист карбон (без гелово покритие)

Full Carbon конструкция на каяк Zegul
 1. Сплетено платно от карбон / арамид
 2. Мултиаксиално съшито платно от фибростъкло
 3. HD LRA – сърцевина
 4. Мултиаксиално съшито карбоново платно
 5. Сплетено карбоново платно (Twill)
 6. Финишът на корпуса е чист карбон

* Арамид са здрави синтетични влъкна, при които веригите на молекулите са строго ориентирани по дължината на влъкното. Използва се в космическите и военни технологии, напр. за направата на бронежилетки. По-известни са арамидите с марки Kevlar, Twaron, Nomex, New Star, Teijinconex и X-fiper.

от Петър Дойчинов