За екскурзията с каяк

екскурзия с каяк и транспортиране

Гребането с каяк е много лесно! Умението да плувате и физическата подготовка в разумни граници са необходими условия, но и за кратко време ще се научите да гребете до такава степен, че да се наслаждавате на изживяването! Екскурзията с каяк е чудесен повод и приятен начин да се научите.

Изискване за опит при екскурзия с каяк: Групата обичайно се състои както от начинаещи, така и от гребци с известен опит. За щастие, карането на каяк (каякинга) е много лесно да се усвои от нулата и въпреки, че вероятно няма да сте най-бързият каякар в групата, ще можете да се придвижвате лесно с нея. Вашият водач ще Ви съветва и обучава в движение. Като цяло, техниките за напреднали се основават на прецизни маневри, на скоростно и праволинейно гребане с малко усилие. Водачите винаги ще придружават най-неопитните гребци и ще се опитат да предоставят по възможност допълнително гребане и обучение за по-напредналите. Някои хора могат да се притесняват, че ще се обърнат, но това се случва на практика много рядко. Преди отплуване, Вашият водач ще Ви инструктира как да влизате и излизате от каяка и какво да направите ако се обърнете и ще Ви окуражи да го оттренирате, ако се чувствате притеснени. Всички каякари трябва да са облечени с помощни спасителни средства (жилетки) и да умеят да плуват.

Изискване за физическа подготовка при екскурзия с каяк: Трудността при гребане, както и изтощението могат да се приравнят на изминаване на същото разстояние пеш. Обикновено ще гребете 10-15 км. (3-4 часа) на ден, с дълги почивки за ядене и разходки на забележителни места. Необходимо е да сте относително в добра физическа форма и да сте достатъчно гъвкави за влизане и излизане от каяка.

Изисквания към инструктора: Инструкторът е човек с опит, умее да оценява обстановката във всеки един момент и взема правилните решения. Нашите инструктори са сертифицирани от BCU (British Canoe Union), най-престижната организация, която поставя стандарти за каякинга.

Оборудване за екскурзия с каяк: Не е нужно да носите специализирано оборудване. Ние ще Ви предоставим всичко най-необходимо, но на базово ниво ще Ви трябват: чифт бански шорти, горнище (най-добре ликра) с дълги ръкави и обувки, които нямате нищо против да намокрите (сандали или неопренови боти, дори стари маратонки). Ще получите допълнително списък с предмети за лично ползване, които да вземете с Вас. Ние ще Ви осигурим всичко нужно за каякинга, включително суха торба (за сухи дрехи и принадлежности), както и оборудване за къмпингуване, ако екскурзията го предвижда.

Транспорт: На снимката горе отляво е новият ни Ford, производство 2018 г. с индивидуално нагласяне на всяка седалка и регулиране на климатика и отоплението на всяко място! За максимален комфорт! Транспортът е безплатен и не се заплаща отделно.

Каяци: Обикновено начинаещите се качват на двуместни sit-in каяци, тъй като те са изключително стабилни и сигурни (поне тези, които използваме ние). Хора, които са с опит или са начинаещи, но имат добра физическа култура, могат да се качат и на едноместен sit-in каяк, по преценка на инструкторите.

Можете да карате с нас и да се запишете за някоя от нашите каяк екскурзии.

Каяците, които използва Воден Хоризонт за екскурзиите са практически нови, защото се подменят периодично, с най-добрите характеристики и най-скъпите на нашия пазар! Някои от каяците струват над 5000 лв! Помислили сме за различни телосложения, максимален комфорт и ефективност!

Каяците и греблата се мият старателно с водоструйка и препарати след всяко използване! Спасителните жилетки се перат с препарат след всяко използване!

P&H ARIES 155 T
P&H ARIES 155 T
каяк Delphin MK II 155
каяк P&H Delphin MK II 155
каяк Perception Essence 16
Perception Essence 16
каяк Perception Essence 17
Perception Essence 17
туристически каяк Touryak 500 червен
туристически каяк Touryak 500 червен
каяк Zegul Arrow Play MV
Zegul Arrow Play MV
каяк Zegul Greenland GT
Zegul Greenland GT
двуместен каяк Prijon Poseidon
Prijon Poseidon