Технология и материали на каяци от Tahe Outdoors

лого Tahe Marine

Tahe използва за своите каяци най-напредничавите технологии и най-нови материали на пазара.

Outdoor – конструкция. Въведена за сезон 2017 в гамата Tahe Marine и замества предишната TGC-lite (Tahe Glasfiber Composite). Тази чисто нова конструкция е разработена заедно с европейските водещи доставчици на материали. Ключовият елемент в този многослоен „сандвич“ е сърцевинният материал с висока плътност, осигуряващ много здрави, но леки ламинати. Това се съчетава с леки тъкани от стъкломат и в резултат се осигурява 10-15% намаление на теглото в сравнение с предишната TGC-Lite конструкция..

Outdoor Elite – конструкция: Замества от 2017 г. предишната TCA-lite (Tahe Carbon/Aramide) конструкция. Към стандартната конструкция Outdoor се добавя Кевлар за подсилване, с което се увеличава здравината и твърдостта на каяка. Поглъща се още по-малко енергия по време на гребане и каяците с тази технология издържат и при най-трудните условия и натоварвания.

TRM (Tahe Roto Molding): През 2009 г. Tahe пусна първият си каяк от трислоен полиетилен с висока плътност. От тогава насам гамата се разширява успешно, каяците се ползват с голям успех на пазара. През 2012 г. беше направен ъпгрейд на материала – нов супер – линеен полиетилен с висока плътност – и за трите слоя. Това позволи направата на едни от най-леките и същевременно здрави каяци на пазара. От 2013 г. Tahe вгражда графичните елементи в каяка в процеса на формоване. От 2014 г. гамата се разшири и със Sit-on-top каяци от еднослоен супер линеен полиетилен с висока плътност.

ABS Hybrid: Този метод съчетава добрите свойства на ABS материала в корпуса и на фибростъкло – технологията в палубата. При този метод на производство корпусите са термоформовани, което придава по-голяма удароустойчивост, а палубата е изработена от традиционния фибростъкло-сандвич. Иновативната изработка дава на гребеца един изключително здрав и ефективен продукт.

РулПедалиСедалки
рул на каякпедали на каякседалка на каяк
Рул „Smarttrack“ – един от най-добрите на пазараСистемата „Smarttrack“ на педалите е най-удобната система. Докато ходилото има винаги твърда опора, пръстите на краката управляват рулаМека подложка на седалката за повече комфорт
СкегУправление на скегаОблегалка
скегплъзгач за скегоблегалка на каяк
Скег-системите на Tahe са от Kajaksport. Скега се прибира сам ако срещне препятствие.Управлението на скега е плавно – той може да се спусне повече или по-малко – в зависимост от вятъра.Облегалката е здрава, комфортна и може да се регулира
Колан за греблоПодложки за коленеЗаключване
колан за греблоопори за коленетехалка за заключване на каяк
Някои каяци имат специални колани за захващане на греблото за качване в каяка с помощта на Paddle Float.Меките подложки от пяна със затворена клетъчна структура гарантират удобство на коленете.Някои каяци имат халка за заключване против кражба.
КапациКомпасДетайли
капак на багажно отделение на каяккомпас на каякпалубни крепежи
Капаците „Kajaksport“ на багажните отделения не се втвърдяват на студено, така че се отварят лесно. Уплътняват перфектно.На каяците на Tahe може да се постави опционално компас.Всеки детайл на каяците на Tahe е изпипан перфектно!
Стандартно оборудване на каяци Tahe