Петдневна каяк екскурзия в залива на Аргонавтите

Пагесетийският залив е разположен на около 550 км. от София, от които почти половината са магистрали. Той е дълбок, заобиколен отвсякъде с величествени планини и много разчупен, особено там, където ще караме каяци. От Егейско море го разделя планината Пелион и тесен пролив, дълъг около 4 км. Гледката никога не е скучна! Мотото на тази

Предстоящи дати

За съжаление няма свободни места

Пагесетийският залив е разположен на около 550 км. от София, от които почти половината са магистрали. Той е дълбок, заобиколен отвсякъде с величествени планини и много разчупен, особено там, където ще караме каяци. От Егейско море го разделя планината Пелион и тесен пролив, дълъг около 4 км. Гледката никога не е скучна!

Мотото на тази екскурзия с каяк е „Без напрежение, без бързане и без изненади“. Ще съчетаем приятно гребане в спокойните като езеро и изключително прозрачни и плитки води (почти през цялото време ще виждаме дъното) с почивки на плажовете и посрещане на залезите.

Ще обиколим островите Alatas и Pithos, ще посетим мини-островче с църква и ще влезем с каяците в морски пещери! Това, което ни очарова най-вече в района са няколко неща: той е рядко населен, с малки, китни селца, ориентирани към туризма; заливите са дълбоки и защитени, като дори яхтените пристанища нямат буни, водата е плитка, прозрачна и пълна с риба. Храната е вкусна, обилна, а комплиментите от заведенията са задължителни за семейния бизнес, който се намира по-далече от цивилизацията и се радва на всеки посетител.

Осигуряваме Ви : сертифицирани гидове, морски каяци и оборудване (гребла, спасителни жилетки, сухи торби..), къмпинг оборудване (палатки, шалтета), туристическа застраховка.

При записване се изисква капаро в размер на 50 лв. Капарото се връща незабавно, ако причината за отказа е в регламента за пътуване и ограничения, свързани с Covid или ако група не се събере. След като се запишете за екскурзията, ще получите от нас подробен списък на вещите, които е препоръчително да си вземете.

Препоръчително и да ползвате собствен транспорт, като цената не се променя.

Обучението се провежда при събиране на група от 5 до 8 човека или при заплащане на 2600 лв. общо от участниците, ако те са по-малко от 5 човека.

10% отстъпка от обявената цена при записване 1 месец преди началото на екскурзията.

 

За съжаление няма свободни места

Важно

Трудност : За начинаещи и напреднали
Осигурена палатка : Да
Осигурен спален чувал : Не
Осигурен каяк и екипировка : Да
Осигурена туристическа застраховка : Да