Уикенд каяк – екскурзия – о-в Амулиани

Обучението се провежда, само ако няма сериозни ограничения, свързани с Covid! Амулиани е един от най-близките до София обитаеми острови – само на 360 км. Намира се между втория и третия ръкав на Халкидики, срещу Св. Гора. Малък, китен и красив, островът осигурява перфектните условия за една идеална почивка. Площта му е 4,5 кв. км.

Предстоящи дати

За съжаление няма свободни места

Обучението се провежда, само ако няма сериозни ограничения, свързани с Covid!

Амулиани е един от най-близките до София обитаеми острови – само на 360 км. Намира се между втория и третия ръкав на Халкидики, срещу Св. Гора. Малък, китен и красив, островът осигурява перфектните условия за една идеална почивка. Площта му е 4,5 кв. км. с многобройни прекрасни плажове и малки пристанища, където човек може да се наслади на тюркоазените води на морето. Амулиани е подходящо място за гмуркане поради чистотата на морето и разнообразните морски обитатели. Островът е и много зелен като преобладава ниската растителност и маслиновите дръвчета. Подходящ е и за любители фотографи, тъй като на него се събират различни видове птици, бреговата ивица е разнообразна и разчупена.

Първи ден: Тръгване сутринта от сборния пункт в София. Пътуването ще бъде с продължителност около (7 часа) с почивките. Ранният следобед ще пристигнем на място. Следва инструктаж, запознаване с каяците и екипировката. След което, в зависимост от метеорологичните условия и състоянието на групата, или ще отплаваме директно към красивите малки островчета в близост Амулиани или към Уранополи. Във вторият случай ще разгледаме градчето, ще си прекараме добре в местните таверни и ще се върнем с каяците до къмпинга по залез. Тръгването към островната група ще е на следващия ден сутринта. И в двата случая ще спрем за почивка на красивите плажове с плитка вода на остров Дрения. После продължаваме към остров Амулиани и красивите скали и рифове от югозападния бряг. Като пристигнем в Алики ще имаме достатъчно време за плаж, ще спим на къмпинг и възстановим силите си в местната таверна.

Втори ден: Тръгваме към островите или се наслаждаваме цял ден на слънцето на плажа на Алики, гребем в залива и си играем с каяците. Вечерта може да отидем пеша до градчето Амулиани или да останем в таверната на къмпинга. Забавлението зависи само от нас и качеството на запасите ни за забавление 🙂

Трети ден: Завършваме обиколката на острова, връщаме се до гр. Уранопули и след като обядваме, потегляме за София.

Осигуряваме Ви: гидове, морски каяци и оборудване (гребла, спасителни жилетки, сухи торби..), къмпинг оборудване (палатки, шалтета), туристическа застраховка. Можем да осигурим и риболовно оборудване за морски спининг, ако сте любител на риболова и нямате такова оборудване.

С вас си носите храна, напитки и дрехи. Разбира се, не е нужно да вземате храна за цялото пътуване. Ще имаме предостатъчно възможности да пазаруваме на място и да посещаваме таверни. Ако предпочитате да нощувате на хотел ще помогнем с резервацията.

Транспортът е безплатен. Можете да ползвате собствен транспорт, като цената не се променя.

При записване се изисква капаро от 50 лв. Капарото се връща незабавно, ако причината за отказа е в регламента за пътуване и ограничения, свързани с Covid или ако група не се събере.

След като се запишете за екскурзията, ще получите от нас подробен списък на вещите, които е препоръчително да си вземете.

За съжаление няма свободни места

Важно

Трудност : За начинаещи и напреднали
Необходимост от палатка : Не
Необходимост от спален чувал : Не