Уикенд каяк-екскурзия – о-в Диапопорос, Вурвуру

Екскурзията се провежда, само ако няма сериозни ограничения, свързани с Covid! Остров Диапорос е разположен в тихия залив на Вурвуру, Ситония. Мястото е много удобно за каране на каяк от начинаещи, защото е защитено и дори при силен вятър не излизат вълни. Красивите и малки пясъчни плажове са в изобилие и предлагат чудесни условия за

Предстоящи дати

За съжаление няма свободни места

Екскурзията се провежда, само ако няма сериозни ограничения, свързани с Covid!

Остров Диапорос е разположен в тихия залив на Вурвуру, Ситония. Мястото е много удобно за каране на каяк от начинаещи, защото е защитено и дори при силен вятър не излизат вълни. Красивите и малки пясъчни плажове са в изобилие и предлагат чудесни условия за почивка.

Първи ден: Тръгване привечер от сборния пункт в София. Пътуването ще бъде с продължителност около 7 часа с почивките.  Ще пристигнем в къмпинг Рея, където ще нощуваме.

Втори ден: Започваме с инструктаж, запознаване с каяците и екипировката и упражнения на вода. Ще обиколим остров Диапорос с почивки на красиви плажове, които са достъпни само от водата.  Таверните и забавленията се подразбират, затова няма да описваме всичко тук.

Трети ден: Свободна програма. Който има желания ще може да се гмурка, а къмпингът разполага и с достатъчно съоръжения като плажен волейбол и пясъчен плаж. Ще сме на разположение на тези, които искат да карат каяк и да се усъвършенстват. Без за бързаме стягаме багажа и потегляме за София най-късно към 15:00.

Осигуряваме Ви: гидове, морски каяци и оборудване (гребла, спасителни жилетки, сухи торби за багажа..) и къмпинг оборудване (палатки, шалтета). Туристическата застраховка е задължителна и е включена в цената.
С вас си носите при желание храна, напитки и дрехи. Разбира се, не е нужно да вземате храна за цялото пътуване. Ще имаме предостатъчно възможности да пазаруваме на място и да посещаваме таверни.
Ако предпочитате да нощувате на хотел можем да ви помогнем с резервацията.

След като се запишете за екскурзията, ще получите от нас подробен списък на вещите, които е препоръчително да си вземете.

Транспортът е безплатен. Можете да ползвате собствен транспорт, като цената не се променя.

При записване се изисква капаро от 50 лв. Капарото се връща незабавно, ако причината за отказа е в регламента за пътуване и ограничения, свързани с Covid или ако група не се събере.

**** Според метеорологичните условия е възможно да бъде избран алтернативен маршрут (макар да е малко вероятно). Минимален брой участници – 6 човека

Вижте още информация за екскурзията с каяк, като изисквания, видове каяци и транспорт.

За съжаление няма свободни места

Важно

Трудност : За начинаещи
Необходимост от палатка : Да, ако нямате, предоставена от нас
Необходимост от спален чувал : Да
Необходимост от шалте : Да, ако нямате, предоставено от нас
Слънцезащитен крем : Да
Шапка : Да
Слъчеви очила : Да