BG | EN

каяк Arrow Play MV

  • каяк туристически  Zegul Arrow Play MV
    каяк туристически Zegul Arrow Play MV
каяк туристически  Zegul Arrow Play MV
каяк Zegul Arrow Play MV отстрани
кокпит каяк Zegul Arrow Play MV

Параметри

Умение при каране на каякза Начинаещи и Напреднали
МатериалA-Core; 3D C-Core; Rock Solid; Full Carbon
Предназначение на каякаТуристически / Морски
Дължина517 см
Ширина53,5 см
ТеглоA-Core=24; 3D C-Core=21; Rock Solid=24; Full Carbon=19 кг
Товароносимост150 кг
Малко отделение15 см
Кокпит81 x 41.5 см
Отделение на носа24 см
Отделение на кърмата44 x 26 см
Гаранция3 години
Произведено вЕстония

Arrow Play е изключително ефективен морски каяк, разработен специално за маневриране и игри в морето. Също така той е отличен туристически каяк за еднодневни и многодневни екскурзии.

Корпусът има значителен рокер и обем на носа, за да се избегне потапяне на носа при слизане по стръмни вълни. В средата килът е с леко заоблен профил, което прави каяка много маневрен. Това, съчетано със скосените бордове (hard chine) придава голяма пъргавост при маневри с наклон. Наистина е удоволствие да гребеш с каяк, който е същевременно сигурен и стабилен в бурни води и реагира незабавно на твоите команди.

Това казва производителят. Ние казваме следното:

Абсолютно сме съгласни. Дотолкова, че вече два от личните ни каяци (под личен имам предвид наистина личен) е Arrow Play MV и можем от личен опит да потвърдим казаното.

Каякът има чудесно ускорение и безкомпромисен праволинеен ход и без спуснат скег при липса на вятър. Вятърът не му влияе значително поради ниската кърма и заоблената палуба пред кокпита. По-напредналите могат да държат каяка „на ръб“ в стабилна позиция продължително време. Моментът на преодоляване на вторичната стабилност (преобръщане) е когато потопите рима (ръбът на кокпита) два пръста под водата!

Можете да завивате почти на място на скорост с предно или задно рулиране и брейсване. Каякът е предвидим, стабилен и бърз и удобен! Подходящ както за напреднали, така и за начинаещи.

Ако всичко това не Ви говори нищо, повярвайте на това: Ако можехме да се върнем години назад, когато бяхме начинаещи каякари и бяхме попаднали на този каяк, щяхме да си спестим редица проби и смени на каяци, като щяхме да си караме Arrow Play и до утре!

Като намеря по-добър каяк, ще Ви кажа. Но това още не се е случило от 2015 г насам!

 
facebook
youtube
blog